Străulești

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Străulești este o stație a metroului bucureștean, care se regăsește în componența magistralei M4 ,,Verde’’. Aceasta a fost proiectată de către arhitectul Consuela Dumitrescu și a fost deschisă circulației în anul 2017.

Principalul scop al acestei stații este de a încuraja persoanele care lucrează în capitală să își parcheze mașinile la intrarea în oraș și să își continue drumul folosind transportul în comun. Denumirea stației provine de la numele lacului care se regăsește în proximitatea stației de metrou.

Din punct de vedere arhitectural, stația cuprinde peron de tip ,,platformă-insulă’’, cu podele realizate din granit. Pereții sunt finisați cu tabla emailată vitrifiată. Culorile panourilor variază, acestea fiind verde deschis, maronii, portocalii, albe sau cu modele care combină cel puțin două dintre aceste culori. Străulești prezintă două niveluri: unul inferior, pe care se situează peroanele și unul superior, pe care se situează câte un vestibul aferent fiecarei extremități a stației și pasajele către ieșiri. Culoarea dominantă diferă între cele două capete.

Lasă un comentariu