Nicolae Teclu

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Nicolae Teclu este o stație a metroului bucureștean, care se regăsește în structura magistralei M3 ,,Roșu’’. Aceasta a fost deschisă circulației începând cu 20 noiembrie 2008.

Inițial, stația a purtat denumirea de ,,Policolor’’ după un important brand de pe piața vopselelor și a lacurilor, însă, datorită unor dezbateri publice care au avut loc între cetățeni și Agenția pentru Strategii Guvernamentale, se ia decizia ca această stație să poarte denumirea de Nicolae Teclu, ca un omagiu adus academicianului și chimistului român de renume mondial, personalitatea care a inventat becul ,,Teclu’’.

Din punct de vedere arhitectural, stația este cunoscută ca fiind cea mai colorată dintre stațiile metroului bucureștean. În timp ce podeaua este placată cu marmură albă și tavanul cu marmură neagră, pereții și coloanele de susținere sunt placate cu panouri ignifuge vopsite în verde, alb, roșu, portocaliu, albastru și galben. Peronul este de tip ,,platformă – insulă’’. Coloanele care susțin plafonul sunt poziționate pe două rânduri, într-o simetrie perfectă.

Lasă un comentariu