Piața Unirii 2

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Piața Unirii 2 reprezintă una dintre stațiile metroului bucureștean. Aceasta face parte din stațiile de pe magistrala M2 ,,Albastru’’ și a fost proiectată de către arhitectul Gheorghe Beznilă. Aceasta a fost deschisă circulației în anul 1986, odată cu primul tronson al Magistralei M2 ,,Albastră’’.

Denumirea stației provine de la denumirea pieței dedesubtul căreia se află – Piața Unirii. Denumirea arealului ,,Piața Unirii’’ este strict legată de Unirea Principatelor de la 1859. Undeva foarte aproape de stația de metrou, ieșirea spre Centrul Vechi, există o clădire – Hotel Concordia – în interiorul căreia s-a semnat dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza. Înainte de a purta denumirea de ,,Piața Unirii’’, aceasta s-a numit ,,Victoria Socialismului’’.

Din punct de vedere arhitectural, stația de metrou Piața Unirii 2 este construită pe trei niveluri. Pe primul nivel sunt localizate peroanele. Acestea se încadrează în stilul ,,platformă – insulă’’. Al doilea nivel are scopul de a face trecerea între Unirii 1 și Unirii 2 și este și zona unde se regăsesc mai multe magazine. Ultimul nivel se situează ieșirea spre complexul comercial Unirea și casele de bilete. Între nivelul 1 și 3 există o scară rulantă în capătul nordic al stației. Nivelul 2 este conectat cu primul printr-o scară în partea de sud a stației și de nivelul 3 prin altă scară separată. Pasajul de corespondență între Unirii 1 și Unirii 2 se regăsește la nivelul al doilea.

Lasă un comentariu