Parc Drumul Taberei

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Parc Drumul Taberei este o stație a metroului bucureștean, care se regăsește în componența magistralei M5 ,,Portocalie’’. Aceasta a fost dată în folosință în anul 2020.

Numele stației a fost dat de parcul ,,Drumul Taberei’’ care se găsește în proximitatea stației de metrou. Parcul are o suprafață de 30 ha., un lac artificial și un ștrand. De asemenea, în interiorul parcului se găsește un pod care traversează o parte din acesta și unde vederea este foarte frumoasă. Acest lucru l-a transformat într-un punct preferat de către tineri pentru poze.

Din punct de vedere arhitectural, stația are peroanele de tipul ,,platformă-insulă’’, finisate cu ajutorul plăcilor de granit. Tavanul stației este susținut de coloane finisate cu un tip special de table, ca acelea care se regăsesc și pe pereții stației. Foarte important de spus este faptul că predomină culoarea alb. Există o nuanță de verde închis care se găsește la baza pereților laterali și, ca un model menit să ofere puțină eleganță, o linie de culoare verde traversează stația de la un capăt la celălalt

Lasă un comentariu