Nicolae Grigorescu 2

Stația de metrou Nicolae Grigorescu 2 este una dintre stațiile metroului bucureștean. Aceasta se găsește pe magistrala M3 (roșu) și a fost deschisă circulației pe 20 noiembrie 2008, atunci când stația devine un punct modal, cu ocazia extensiei magistralei M3 către stația Anghel Saligny.

Inițial, stația de metrou Nicolae Grigorescu nu avea un punct modal (o a doua linie) și a purtat denumirea de ,,Leontin Sălăjan’’, din anul 1981 și până în anul 1990, în memoria lui Leon Silaghi (Szilagyi) Sălăjan, politician comunist și general de armată, șef al Marelui Stat Major al Armatei Române (1950-1954) și ministru al forțelor armate (1955-1966).

În anul 1990, ca urmare a căderii Regimului Comunist, stației îi este schimbat numele în ,,Nicolae Grigorescu’’, în memoria celebrului pictor român, primul dintre fondatorii picturii române moderne, simbol pentru tinerele generații de artiști care, în primele decenii din secolul XX-lea, căutau să identifice și să aducă la lumină valorile spiritualității românești.

Din punct de vedere arhitectural, stația este de tipul ,,platformă laterală”. Pereții sunt acoperiți panouri de tablă de culoare verde și prezintă în partea de sus o bandă portocalie. La nivelul podelei există o gresie întărită în structură, iar peronul prezintă benzi de siguranță și avertizare pentru persoanele cu deficiență de vedere.

Lasă un comentariu