Grozăvești

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Grozăvești este o stație a metroului bucureștean de pe magistrala M3 Galbenă, care a fost deschisă circulației în anul 1979.

Denumirea stației provine de la cartierul Grozăvești. Mai există și o altă teorie conform căreia numele ,,Grozăvești’’ provine de la numele unor proprietari de pământuri din zonă – familia Grozăvești – care au deținut aceste terenuri în perioada medievală. Acest cartier a fost la începuturi un sat care, conform studiilor arheologice, datează din secolul XIV.

Din punct de vedere arhitectural, stația a fost proiectată într-o schemă simetrică, cu două platforme laterale și două culoare de circulație. Asemenea altor stații și aceasta are tavanul jos și este susținut de coloane aflate într-o simetrie perfectă, în zona de delimitare a celor două sensuri de mers ale garniturilor. Stația prezintă și un element de noutate. Pe lângă utilizarea materialelor și finisajelor ușor de întreținut și de curățat (faianță, marmură și granit) întâlnim pe pereții laterali o combinație de faianță alb-galbenă și un mozaic în mai multe nuanțe de verde.

Lasă un comentariu