Eroii Revoluției

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Eroii Revoluției este o stație a metroului bucureștean, care este situată pe magistrala M2 ,,Albrastră’’. Aceasta a fost proiectată de către arhitecții Bogdan Popovici și Doina Tănăsescu și a fost deschisă în anul 1984.

Iniațial, numele stației era ,,Pieptănari’’, denumire dată după meșterii pieptănari care se îndeletniceau cu înlăturarea murdăriei de pe lâna folosită la fabricarea postavurilor. Pentru realizarea acestei meserii foloseau niște piepteni cu dinți de fier. Mai mult decât atât, în proximitatea stației de metrou există strada Dasta. Darsta este o piuă rudimentară acționată de o apă curgătoare în care se bat dimia și postavul cu ajutorul unor ciocane de lemn. Numele stației este schimbat în anul 1989 în ,,Eroii Revoluției’’ în amintirea românilor care au murit în timpul Revoluției de la 1989, prin care a fost înlăturat regimul comunist și a fost instalat un regim democratic.

Din punct de vedere arhitectural, statia de metrou are un tavan relativ jos susținut de către coloane de susținere. Acestea sunt decorate cu marmură albă, în ton cu podeaua, care are același tip de marmură. Tot pe podea poate fi observat și o marmură cu diferite tonuri de maro. Pereții stației sunt decorați cu plăci de granit. Stația de metrou prezintă peroane de tip ,,peron-insulă’’.

Lasă un comentariu