Dristor 1

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Dristor 1 este o stație a metroului bucureștean, care se regăsește pe magistrala M3 ,,Roșu’’. Aceasta l-a avut ca arhitect pe Ion Podocea și a fost deschisă pentru circulația și transportul călătorilor începând cu anul 1981.

Denumirea stației provine de la numele cartierului unde se află. Numele cartierului vine de la strada Dristorului care, la rândul său, a fost denumită astfel după anul 1913, în cinstea orașului Silistra (Darstor), astăzi în Bulgaria, însă la vremea aceea abia devenise parte a Regatului României, împreună cu Cadrilaterul. O altă teorie spune că numele vine de la breasla piuarilor care și-au avut satul în această parte a Bucureștilor. Meșterii piuari se numeau “dârstari”, “dârsta” fiind piua din piatră folosită la fabricarea postavului și dimiei. Piuarii fabricau «dârste» și pentru sutele de mori de pe cursul Dâmboviței, care timp de sute de ani au fost prezențe cotidiene, de mare relevanță economică pentru târgul Bucureștilor.

Din punct de vedere arhitectural, Dristor 1 prezintă peron de tip ,,platformă-insulă’’, cu material rulant pentru garniturile de metrou de o parte și de alta a peronului. Pe peron se găsesc două randuri de coloane, de-o parte și de alta a stației, aflate într-o simetrie perfectă și care sunt finisate cu plăci mari de granit. Foarte interesant este modul de dispunere a plafonului care, în zona coloanelor se prelungește și dă impresia de arcade. Podeaua stației prezintă o combinație între plăci de granit și plăci de marmură albă.

2 comentarii la „Dristor 1”

  1. Interesant. Chiar eram curios de unde vinde numele. Un aspect care e specific si nu a fost mentionat este modelul geometric de pe peretii de langa sine. E ce observi prima oara din metrou.

    Răspunde

Lasă un comentariu