Constantin Brâncuși

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Constantin Brâncuși este una ditre stațiile metroului bucureștean, care se regăsește de-a lungul magistralei M5 ,,Portocaliu’’. Aceasta a fost deschisă circulației în anul 2020.

Numele stației a fost dat după Constantin Brâncuși (1876 – 1957). Acesta a fost un sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană, fiind unul dintre cei mai cunoscuți sculptori la nivel mondial.

Din punct de vedere arhitectural, pardoseala stației este finisată cu granit, iar linia de siguranță este trasată cu ajutorul unui tip de gresie albă cu model. Peroanele sunt de tip ,,plaformă-insulă’’, iar circulația metrourilor are loc de-o parte și de alta a peroanelor. Plafonul stației este susținut de coloane, care sunt finisate cu ajutorul unor plăci de tablă specială. Același tip de tablă se regăsește și pe pereții stației. În plus, la nivelul pereților, s-au folosit niște plăci roșii de tablă, care sunt aranjate într-un anumit fel pentru a reproduce motive românești.

Lasă un comentariu