Aurel Vlaicu

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Aurel Vlaicu este o stație a metroului bucureștean, care se găsește pe magistrala M2 ,,Albastră’’. Aceasta a fost proiectată de către arhitecta Ileana Papina. Stația a fost deschisă în anul 1987.

Stația a fost denumită ,,Aurel Vlaicu’’ în memoria unui fost inginer, inventator și pionier român al aviației românești și mondiale. A fost singurul român care participă în 1912 la mitingul aerian de la Aspern, unde câștigă premiul I și 4 premii II. Printre participanți se numărau 40 de piloți din diferite țări, printre care și Roland Garros, cel mai renumit pilot al vremii.

Din punct de vedere arhitectural, stația este construită în specificul stațiilor din perioada comunistă. Tavanul stației este relativ apropiat de podea. Acesta este susținut de coloane îmbrăcate în marmură. Un aspect interesant este faptul că există două rânduri de coloane în cadrul acestei stații, dispuse într-o simetrie perfectă. Peronul este de tip ,,platformă-insulă’’, iar de-o parte și alta a acestuia se regăsesc șinele – materialul rulant pe care circulă garniturile.

Lasă un comentariu