Anghel Saligny

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Anghel Saligny este o stație a metroului bucureștean, care se regăsește pe magistrala M3 ,,Roșu’’. Aceasta a fost construită de către compania Delta ACM 93 și deschisă circulației începând cu 20 noiembrie 2008. Aceasta este una dintre stațiile terminus.

Inițial, stația a purtat denumirea de ,,Linia de Centură’’ deoarece, ca pozițiem este în apropierea liniei de centură a Bucureștiului și în proximitatea Autostrăzii A2 ,,Autostrada Soarelui’’. La începutul anului 2009,  conducerea Metrorex ia decizia schimbării numelui în ,,Anghel Saligny’’. Schimbarea numelui vine ca o dovadă de admirație pe care românii o au față de Anghel Saligny, academician, inginer constructor și ministru, considerat unul dintre pionierii tehnicii mondiale în proiectarea și construcția podurilor și a silozurilor cu structură metalică și beton armat. El este unul dintre întemeietorii ingineriei românești.

Din punct de vedere arhitectural, această stație se aseamănă foarte mult cu statia 1 decembrie 1918 deoarece aduce o schimbare în culorile folosite. Se observă tonuri de galben și portocaliu, care sunt foarte bine integrate. Peronul stației este de tip ,,platformă – insulă’’ si este acoperit cu marmură albă.

Lasă un comentariu