Academia Militară

Sursa: Istoricul Metrorex S.A.

Academia Militară este o stație a metroului bucureștean, care se regăsește de-a lungul magistralei M5 ,,Portocaliu’’. Aceasta a fost deschisă circulației începând cu anul 2020.

Denumirea stației provine de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” care în anul 1991 era denumită Academia de Înalte Studii Militare. Aceasta este continuatoarea școlii de stat major fondate în anul 1889, de către generalul Ștefan Fălcoianu cu denumirea inițială „Școala Superioară de Resbel” (după ortografia vremii). La momentul înființării, era a șasea școală de stat major din Europa, înființată după cele din Berlin, Viena, Paris, Torino și Bruxelles. În anii 1889-1897, Școala Superioară de Război a funcționat în clădirea din strada Știrbei Vodă, unde își are acum sediul Direcția Națională Anticorupție.

Din punct de vedere arhitectural, stația este de tip ,,platformă-insulă’’. Pardoseala este realizată dintr-o combinație între plăci de granit (predominante) și gresie albă. Tavanul stației este susținut de coloane care sunt îmbrăcate în panouri de tablă. Pereții stației sunt acoperiți cu panouri de tablă, pe care se găsesc anumite desene.

Lasă un comentariu