George Fotino

George Fotino s-a nascut pe 31 iulie 1896, la Craiova si a murit pe 28 iunie 1969, la București. Acesta a fost un jurist și un istoric român, membru corespondent al Academiei Române.

  • Studii

După ce a terminat studiile liceale la Craiova și București, a absolvit Facultatea de Litere și Filosofie din cadrul Universității din București. A luptat în Primul Război Mondial remarcându-se prin luptele de la Mărășești și a fost decorat cu Ordinul Virtutea Militară. Urmeaza apoi cursurile facultatii de Drept de la Bucuresti, apoi continua studiile la Paris unde ajunge doctor in Drept in 1926.

  • Activitate

A fost decan al Facultatii de Drept in anii razboiului, initiator si realizator al restaurarii Palatului Golestilor de la Golesti si s-a ocupat si de amenajarea spatiului in muzeu. A fost Ministru al Cooperatiei in guvernul Sanatescu (4 noiembrie 1944-6 decembrie 1944) si in guvernul Radescu (4 decembrie 1944 – 28 februarie 1945) si a fost detinut politic intre 1949-1956.

A lăsat în urma sa nenumărate lucrări valoroase despre vechiul drept consuetudinar românesc pe care, prin cercetările sale, a încercat să-l reconstituie, dar și despre instituția moștenirii în vechiul drept românesc.