Constantin F. Robescu

Constantin F. Robescu s-a nascut in 1839 in Ramnicul Sarat si a decedat pe 23 septembrie 1920 la Bucuresti. Acesta a fost un inginer agronom român, membru corespondent al Academiei Române din 1871.

  • Studii

Constantin F. Robescu a absolvit Școala Normală de Ape și Păduri, luându-și apoi licența în științele naturii la Paris. În 1870 a înființat, împreună cu Petre S. Aurelian, „Revista Științifică”, în care a publicat numeroase articole de silvicultură. În 1883 a fost unul dintre fondatorii „Școlii Speciale de Silvicultură” din București. C.F. Robescu a fost primul președinte (1886 – 1888) al Societății „Progresul Silvic”, înființată la 1 aprilie 1886 de un grup de silvicultori, mari oameni de știință și proprietari de păduri.

  • Activitate

A fost de două ori primarul Bucureștiului în perioada ianuarie 1896 – aprilie 1899 și noiembrie 1902 – decembrie 1904. Sub mandatul său, s-a hotărât lărgirea Căii Victoriei. Datorita calitatilor sale, acesta a fost si director general al Postelor si Telegrafului.

În 14/27 august 1916, în caliatate de vicepreședinte al Senatului, C.F.Robescu a luat parte la Al doilea Consiliu de Coroană, în care regele Ferdinand I i-a anunțat pe cei prezenți de hotărârea luată împreună cu guvernul său, aceea de a intra în război de partea Antantei.

A ridicat, împreună cu soția sa, biserica Sfinții Împărați din Focșani. A avut la Galați o casă edificată de arhitectul Ion Mincu, numită casa Robescu, azi Palatul Copiilor