Aurel Munteanu

Aurel Munteanu s-a nascut in anul 1902, la Iasi si a murit in anul 1962, la Bucuresti. Acesta a fost un actor si cantaret roman. A fost sotul actritei Tantzi Munteanu-Benescu.

  • Studii

Absolvent al Conservatorului de Arte Dramatice din Iași, la clasa Mihai Codreanu, acesta a jucat in multe teatre in timpul carierei sale precum: Teatrul Municipal din Chisinau, Compania de Opereta si Comedie, la Compania de Opereta ,,Marioara Cinski’ la care a jucat si cantat in Modemoisele Nitouche, pe muzica lui Albert Milland, regizat de I. A. Maican, apoi in ,,Tara surasului’’ de Franz Lehar, tot in regia lui Maican.

  • Activitate

Vine la Bucuresti, la Teatrul National, joaca in ,,Orfeu in infern’’ de Tennessee Williams alaturi de Irina Rachiteanu, Silvia Popovici si Florin Piersic. In acest spectacol juca un rol de batran bolnav care locuia  intr-o camera la etaj. Urmand sa coboare pe scara, picioarele il lasa si cade rostogolindu-se. Aceasta scena era uluitoare numai ca, actorul moare cu adevarat si, odata cu el, si acel spectacol.