Aurel Costescu Duca

Aurel Costescu Duca s-a nascut pe 4 mai 1888, in Judetul Buzau si a decedat pe 09 august 1955. Acesta a fost un bariton roman de mare importanta pentru muzica de opera, actor si professor universitar. Este unul dintre fondatorii Operei Romane.

  • Activitate

A studiat la Conservatorul din Bucureşti cu D. Popovici-Bayreuth şi apoi la Milano. Şi-a făcut debutul la Bucureşti în trupa italiană de operă Castellano.

După remarcabilul său debut i s-au deschis larg porțile operelor din București, Zagreb, Viena, Zurich, Bratislava și Budapesta. În perioada de vîrf a carierei sale, marele cîntăreț s-a întors la București pentru a osteni, împreună cu alți confrați, la înființarea Operei Române la data de 8 decembrie 1921. La reîntoarcerea în țară, a activat în diferite formații temporare de operă, organizate la București, până la înființarea Operei Române, fiind apreciat ca un interpret remarcabil, fruntaș al scenei lirice românești. A pregătit generații de artiști de operă la Conservatorul din București

Acesta, impreuna cu sotia sa Victoria Costescu Duca, au locuit intr-o casa spatioasa unde sute de tineri au primit primele notiuni de Canto. Dintre marile nume care au luat lectii cu acestia se numara: Nicolae Herlea, Octav Enigărescu și David Ohanesian.