Pădurea Eroilor Giurgiuveni

7000 copaci plantați

Descriere

Pentru că ne implicăm activ în comunitate și încercăm prin fiecare acțiune pe care o desfășurăm să realizăm o schimbare vizibilă, utilă și sustenabilă societății, avem plăcerea de a vă aduce la cunoștință o altă activitate, de această dată îndreptată spre comunitate, mediu și istorie.

Cu toții suntem conștienți de impactul pe care schimbările climatice le au asupra întregii lumi, dar și asupra României, aceasta fiind și latura ecologică și de mediu despre care ne refeream. Țări și zone care, în trecut, nu prezentau fenomene extreme, în prezent se confruntă cu tornade sau cu deșertificare. Raportându-ne la țara noastră, doar în anul 2013 erau peste 400.000 de hectare din suprafața agricolă care sufereau sau puteau suferii de deșertificare (dr. Mihai Dumitru – Director Institut Cercetari pentru Pedologie și Agrochimie). În prezent situația este și mai dificilă.

Atunci când ne gândim la istoria neamului românesc, nu putem deloc neglija vitejia, dorința de libertate și jertfa făcută de eroii noștri în timpul celor Două Războaie Mondiale pentru noi, cei de azi. Doar în lupta pentru salvarea Bucureștiului, în Primul Război Mondial, un număr de 150.000 de soldați au fost angajați în lupte puternice cu inamicul care era superior din punct de vedere numeric și foarte bine pregătit. Corpul de armată dislocat în zona de război era compus din foarte mulți tineri, majoritatea dintre ei împlinind de curând vârsta majoratului. Rezultatul îl știm cu toții, 60.000 de soldați români au murit în acea bătălie și, ca urmare a înfrângerii, a trebuit să predăm Bucureștiul. Majoritatea dintre cei 60.000 de soldați, dată fiind încleștarea și rapiditatea luptei, nu au reușit niciodată să aibă un loc de veci, ci au rămas doar nume într-un registru, într-un colț întunecat.

Pentru că vrem să ajutăm mediul pentru generațiile viitoare și pentru că dorim să amintim jertfa eroilor căzuți, am lansat o activitate de plantare a 7000 de arbori pe o suprafață de 2 hectare, în județul Giurgiu, localitatea Vedea. Ce legătură au cei 7000 de arbori cu soldații? Ei bine, fiecare arbore o să poarte denumirea unui soldat căzut în luptă și care nu a putut fi înmormântat cum trebuie. Practic, fiecare copac o să poarte un dogtag (plăcuță de identificare) cu numele soldatului și funcția avută în război. Toți cei care vor fi identificați în această pădure sunt din județul Giurgiu. Ulterior plantării, o să realizăm o hartă digitală a pădurii nou create, unde oamenii vor putea vedea unde este un anumit soldat.

Pentru această acțiune lansată de Călător prin România, au luat parte următoarele instituții, asociații și fundații:

 • Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor
 • Primăria comunei Vedea
 • Asociația ,,Plantăm Fapte Bune’’
 • Direcția Silvică Giurgiu
 • Asociatia Nationala ,,Cultul Eroilor’’ Regina Maria Filiala Giurgiu

Înregistrează-te și hai să ne ajuți!

  Vreau să ajut!

  Dorești să colaborăm, vrei să te oferi voluntar sau ai un proiect din patrimoniul cultural al României pe care ai dori să-l faci popular turiștilor interni și internaționali?

  Ultimele articole

  Citește ultimele articole de pe blogul nostru

  Vocile trecutului din satul Stănila, Buzău

  Nu puţine au fost tentativele echipelor noastre de a ajunge în satele abandonate din Buzău … Citește mai mult

  Potenţialul românesc şi întâmplări din New York

  Că America a inventat brandul românesc ,,Dracula” nu este un secret pentru nimeni. Datorită romanului … Citește mai mult

  Cu lupa pe tradițiile românești !

  Lumea din care face parte țăranul român a fost dintotdeauna bogată în obiceiuri și tradiții. … Citește mai mult

  Destinații de călătorie

  Ultimele obiective turistice din diferite zone

  Monumentul Eroilor – Mătești

  Sursa: Primăria Comunei Săpoca în curs de documentare..

  Monumentul Eroilor – Săpoca

  Sursa: Primăria Comunei Săpoca (în curs de documentare)

  Cazemata 3 – Săpoca

  Sursa: Primăria Comunei Săpoca (în curs de documentare)

  Cazemata 2 – Săpoca

  Sursa: Primăria Comunei Săpoca ( în curs de documentare..)

  Cazemata 1 – Săpoca

  Sursa: Primăria Comunei Săpoca ( în curs de documentare )

  Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena – Mătești

  Sursa: Primăria Comunei Săpoca Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena a fost construită în anul … Citește mai mult