Digitalizarea turismului românesc prin înlocuirea plăcuţelor clasice de promovare turistică cu unele cu cod Q.R.

Obiectiv: O mai bună prezentare a patrimoniului cultural al României

Parteneri (în curs de revizuire) : Ministerul Turismului, Dedeman, Primăria Horezu, Primăria Amara, Primăria Topoloveni, Primăria Garnic, Primăria Municipiului Giurgiu, Primăria Moldova Nouă, Primăria Feldioara, Primăria Municipiului Hunedoara

Prin prezentul proiect, unul de suflet pentru noi, ne propunem să aducem turistul român şi străin mai aproape de patrimoniul cultural al României. Prin intermediul acestei platforme online şi cu ajutorul unor plăcuţe pe care le realizăm noi pe bază de plexiglas şi distanţiatori, vrem să înlocuim plăcuţele de informare turistică, cele clasice, cu unele mult mai atractive, cu cod Q.R., care o să permită turistului să fie propriul său ghid şi să poată, în acest fel, să înţeleagă mai bine ce are România de oferit şi, totodată, să trăiască o experienţă de neuitat.

Plăcuţele de informare montate de noi sunt aprobate de către direcţiile judeţene de cultură, acolo unde avem parteneriate cu primăriile şi nu pun sub nicio formă în pericol structura clădirii. De asemenea, ne-am asigurat ca fiecare element care compune patrimoniul cultural al României să fie marcat. Astfel, avem plăcuţe de identificare turistică pentru monumentele istorice, realizate în conformitate cu legea nr.422/2001 şi plăcuţe de identificare turistică pentru obiectivele turistice, realizate având stema zonei respective sau un element important din istoria României.

Cum funcţioneză? Turistul vine cu smartphone-ul şi scanează codul Q.R. existent pe plăcuţă cu o aplicaţie instalată pe telefon din fabrică sau pe care utilizatorul o instalează ulterior. În momentul scanării, turistul este trimis pe website unde poate să citească despre respectivul obiectiv turistic sau monument istoric, istoria, legende sau lucruri foarte interesante în una din următoarele limbi: Lb. Română, Lb. Engleză, Lb.Spaniolă, Lb. Franceză şi Lb. Chineză, pentru moment, urmând ca, ulterior, să adăugăm lb. Rusă, Lb. Germană şi Lb. Arabă, acoperind în acest fel 90% din limbile vorbite pe Pământ.

Importanţa proiectului:

  1. Nu numai că obiectivele turistice şi monumentele istorice vor fi semnalizate corespunzător şi cu tehnologie din prezent, dar ne va permite să realizăm şi o bază de date cu tot capitalul cultural al ţării noastre.
  2. Din cauza lipsei ghizilor specializaţi, turiştii nu mai pot afla informaţii interesante şi atractive despre acele monumente istorice şi obiective turistice. Platforma este menită să atragă turistul şi să-l introducă în cultura românească şi în capitalul cultural al acestei ţări
  3. Turistul are posibilitatea, dacă nu este român, să citească în una din limbile cu care se simte el mai confortant şi, în acest fel, poate să înţeleagă mult mai bine ce are România de oferit.

Plăcuţele sunt protejate de către O.S.I.M contra copierilor.

Zone digitalizate:

Giurgiu:

Breaza:

Nehoiu:

Topoloveni:

Vreau sa ajut !

Doresti sa colaboram, vrei sa te oferi voluntar sau ai un proiect din patrimoniul cultural al Romaniei pe care ai dori sa-l faci popular turistilor interni si internationali ?

Instagram
LinkedIn
LinkedIn
Share