Zabola Estate Transylvania – Zăbala

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Zabola Estate – Transylvania

Draga calatorule, ti-ai dorit vreodata sa fii print sau printesa? Daca da, atunci stim si cadrul ideal pentru aceasta dorinta si el poarta denumirea de Domeniul Zabola.

Domeniul, unul istoric, apartine familiei Mikes de 600 de ani. Situată într-o zonă pitorească din Zăbala, la 6 km de Covasna, Zabola Estate – Transylvania este o pensiune găzduită de un domeniu privat de 500 de hectare, care include lacuri, pasuni si paduri. Parcul a fost proiectat in secolul 19 de un arhitect peisagist francez si munca minuțioasa a dat naștere unui parc dendrologic cu peste 100 de specii de arbori.

Casele de oaspeți amenajate în vechile clădiri sunt numite după funcțiile originale: The Machine House (secolul XIX) – clădirea unde pe vremuri funcționa generatorul de electricitate și fabrica de postavă, The Saddle House (secolul XIX) – cladirea unde se păstra pe vremuri harnașamentele pentru cai și unde avea sălașul personalul grajdului, The New Castle (începutul sec XX) – construit ca și spații de cazare și birouri pentru firmele familiei (productie de cherestea și masă lemnoasă, fermă de cai pentru uz militar, fabrica de postavă, glăjărie). Castelul Nou adăpostea și bucătăria din care preparatele au fost transportate printr-un pasaj semi-subteran în sufrageria din Castelul Vechi. Partea subterana a pasajului este astazi folosit ca depozit de vinuri. The Old Stables (secolul XIX) – vechile grajduri de lux unde se țineau caii pentru uz personal al familiei Mikes. În prezent aici puteți să vă bucurați de două săli luxuriante de evenimente cu 2 seminee uriașe.

In zilele noastre domeniul, pe lângă funcția de reședință al familiei Roy-Chowdhury Mikes, funcționează ca și un Hotel Castel cu 54 de paturi ideal pentru evenimente în familie sau pentru segmentul corporate. Daca vrei sa iei parte la povestea familiei Mikes, vrei sa devi un adevarat print sau vrei sa te simti ca intr-o pictura de Monet sau chiar ca celebrul Hercule Poirot, nu mai astepta si priveste camerele aici. Daca aceste camere si povestea locului te-au convins, haide sa umpli si tu o pagina din istoria locului rezervand un loc aici.

Lasă un comentariu