Valea celor doisprezece – Dobreni

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Valea celor doisprezece

,,[…] Vantul batea prin padurea de brazi, mirosul florilor de camp se ridica si plutea prin aer, ciute si cerbi deopotriva se indreptau spre lacul ce se itea la marginea padurii,dealuri de un verde crud se zareau printre crengi, iar mai jos la poalele dealurilor se vedeau hornurile fumegand din vetrele caselor.” Nu, nu este descrierea Comitatului din romanul ,,Stăpânul inelelor”, ci descrierea locului magic unde se afla satul hobbitilor din Romania.

Ideea de a realiza satul micilor omuleti din roman in Romania ii apartine lui Ionut Buta care a gandit acest proiect in urma cu 10 ani, avand la baza romanul mai sus amintit, cu mult inainte ca filmul ,, Hobbitul” sa apara pe marile ecrane. Cu un teren mostenit din familie, impreuna cu sotia sa, a realizat un sat de poveste. Asa cum si el afirma, scopul proiectului este acela de a oferi oamenilor care vin in vizita sau care stau aici pentru cateva zile, o deconectare de la obisnuit si un loc unde se poate visa.

A combinat elementele de design din lumea hobbitilor cu elemente traditionale romanesti, iar rezultatul a fost materializat in cateva casute realizate din pamant si lemn (100% eco), cu elemente interioare care amintesc de modul in care traiau romanii acum multi ani. A adaugat si o serie de activitati pentru ca turistul sa aiba o experienta completa: sauna si ciubar.

Misiunea lor este: Sa aduca in viata turistilor o experienta unica in Romania

Preferam sa descoperiti dumneavoastra satul si sa fiti parte din povestea locului.  Inainte de a va ura un sejur placut, este foarte important sa va prezentam si preturile si camerele. Acestea pot sa fie observate aici. Valea celor doisprezece nu este doar o simpla locatie, este un basm ce merita sa fie experimentat.

O vacanţă excelentă vă dorim!

Lasă un comentariu