Turnul Ceasornicului – Giurgiu

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Impact-Tour

Istoria turnului începe pe la 1770, atunci când construcţia făcea parte dintr-una dintre cetățile orașului. A fost realizat de o garnizoană otomană, după planurile unui inginer european, în stilul militar al epocii. Cel care a folosit Turnul Ceasornicului drept reper al sistematizării urbanistice moderne din Giurgiu, autor al planului orașului, a fost inginerul austriac Morris Van Ott.

Turnul, unic în țară și în sud-estul Europei, măsurând puțin peste 22 de metri, este ușor înclinat din construcție. A avut utilitate militară (punct de observație al fortificațiilor) și civilă (foișor de foc). Cea de-a treia destinație, purtător de ceasornic, datează din jurul anului 1830. A rămas cea mai înaltă clădire a orașului până în epoca comunistă, când un bloc specific regimului (Romarta sau Eva) l-a depășit în înălțime. Turnuri asemănătoare au existat și în alte orașe din țări ale Imperiului Otoman precum: Bulgaria, Albania sau, de pildă Serbia de astăzi. Majoritatea au fost distruse prin demolare chiar de către locuitorii orașelor, imediat după războaiele de independență duse de statele respective cu Imperiul Otoman. Din acest motiv, el este o raritate în partea de sud-est a Europei.

Restaurat de câteva ori de-a lungul războielor moderne cărora le-a supaviețuit, turnul a suferit câteva transformări până la primul război mondial. Atunci, o bună parte din oraș a fost afectată de un incendiu, și odată cu ea, partea superioară a turnului. Acesta a intrat în reconsolidare la sfârșitul anului 2005, lucrările fiind terminate în 2007. Ceasul original a fost înlocuit odată cu renovările, originalul aflându-se în custodia Muzeului Județean de Istorie “Teohari Antonescu” din Giurgiu.

Totuși el este strâmb din naștere, dintr-un defect de construcție. Are o înclinție de câteva grade, deși nu este Turnul din Pisa. Cel care a folosit Turnul Ceasornicului drept reper al sistematizării urbanistice moderne din Giurgiu, autor al planului orașului, a fost inginerul austriac Morris Van Ott.

O legendă care circulă printre localnici spune că există tuneluri care pleacă de la turn către fostele ziduri ale orașului (tabii), dar aceste teorii au fost, momentan, combătute de declarațiile celor care au lucrat la reconsolidarea lui.

Lasă un comentariu