Taschler Haus Boutique Hotel – Sighișoara

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Taschler Haus Boutique Hotel

Dacă doriți să ajungeți în Sighișoara și nu știți unde să vă cazați, Taschler Haus Boutique Hotel este soluția ideală. Este o casă săsească care se situează în centrul Sighișoarei, la cel mult 150 de metrii de celebrul Turn cu Ceas și care oferă o experiență de neuitat.

Aceasta datează încă din secolul al XVII-lea, păstrându-și elementele și specificul acelor vremuri. Este înscrisă în Lista Patrimoniului Mondial – Centrul istoric Sighișoara ca fiind Monument de Importanță Internațională de categoria A. De-a lungul timpului, proprietatea a servit drept locuință și brutărie.

În anul 1788, casa este distrusă de un incendiu puternic, urmând ca in anul 1790 să fie cumpărată și refăcută complet de Michel Friedrich Wultschner, pe atunci primarul orașului regal liberi și al județului Sighișoara.

Casa dispune de 10 camere, fiecare spunându-și propria poveste, numele lor fiind inspirate din meseriile sașilor meșteșugari, cu decorațiuni și simboluri specifice acelor vremuri. Cei de aici știu să își întâmpine oaspeții, aceștia din urmă fiind asteptați cu flori, fructe, o mică surpriză de bun venit și cu multă dedicare și caldură.

Recepția este decorată cu mobilă veche, pictată manual cu motive săsești și are nenumărate simboluri ale Cetății și orașului Sighișoara, încă de la începuturi.

Cea mai spectaculoasă este pictura realizată manual, aflată în spatele biroului din recepție, care amintește povesteste venirii sașilor în Transilvania.

Pictura este inspirată din legenda Copiilor din Hameln, unde fluierul Fermecat al Cantarețului a adus copiii sași pe plaiurile transilvanene, intemeind cele 7 cetăți (Siebenburgen). Acestea sunt ilustrate prin cuiburi de rândunică așezate pe coroana unui copac.

Tot în recepție, este și pictura care ilustrează scena dintr-o brutărie, imagine realizată cu foarte multe detalii și elemente minuțioasă din interiorul brutăriei. Un simbol deosebit regăsit în recepție este și peretarul imprimat cu versuri cusute din rugăciunea „Tatăl Nostru” („Pâinea noastră cea de toate zilele / Dă-ne-o nouă astăzi”)

Lângă recepție, poate fi admirat un spațiu cu totul special, o boltă în care este ilustrată o pictură săsească, cu un mesaj de bun venit, cu sigla Taschler Haus alături și o ladă de zestre pictată cu motive săsești, toate acestea având rolul de a întâmpina oaspeții ajunși la Taschler Haus și a le oferi puțin din atmosfera tradițională pe care o vor regăsi în întreaga casă.

La intrare, sub boltă, se deschide curtea țărănească, decorată cu nenumărate elemente tradiționale vieții sașilor și activității acestora în gospodărie.

Printre elementele de decor se regăsește o iesle, o ladă pentru păstrarea cerealelor, element regăsit în fiecare gospodărie săsească, o vânturătoare pentru separarea pleavei de boabe, intrument specific gospodarului și două manechine îmbrăcate în port național săsesc (german), amplasate la intrarea în pensiune, având rolul de a ilustra gazdele care își întâmpină oaspeții în gospodăria lor.

Nici din curte nu lipsesc picturile realizate manual, cum ar fi pictura Gâscanului, care legat la ochi iși gasește aleasa dintre tinerele fete intrate in joc. Norocoasa fată va fi cea care se va mărita in acel an.

Crama cuprinde, atât obiecte și simboluri din gospodăriile tradiționale săsești, precum mașini de tocat și de măcinat, cât și teascuri pentru stors strugurii și diverse unelte și instrumente folosite de gospodarul sas în locuință.

Pe lângă elementele tradiționale săsești, în cramă pot fi regăsite și picturi realizate manual care ilustrează diverse scene reprezentative sașilor, cum ar fi pictura cu Dansul țesătorilor, binecunoscut locului, pictura cu Dansul panglicii, pe care sașii îl dansau la festivitățile din cetate.

Crama este compusă din două incaperi care pot găzdui  mici evenimente iar, in Weinkeller, se pot savura vinuri alese din regiune.

Dacă v-am convins, puteți intra aici să rezervați o cameră pentru o experieță de neuitat.

Lasă un comentariu