Tabăra de sculptură în piatră – Năeni

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Primăria Năeni

Tabăra de sculptură în piatră Năeni este situate pe varful dealului Tigoarea, in masivul Istrita. Numele dealului pe care sunt expuse sculpturile provine din grecescul „tegora”, care înseamna „loc sacru”. Aceasta tabara este unică în Europa prin faptul că lucrările expuse aici sunt realizate de copii cu vârste sub 14 ani.

Intre 1986-1988, profesorul Gabriel Manole a adunat micuti din Slobozia, Naeni si Chisinau si a realizat tabara de sculptura de la Naeni. În anul 2009, primelor lucrari li s-au mai adăugat altele noi, realizate tot de copii, care au învăţat arta transformării pietrei în operă de artă, utilizand calcar cochilifer adus de pe plan local, din cariera de calcar aflata la 500 m de deal.   Astfel au apărut sculpturile de la intrarea în tabără care formează complexul numit Dacologie.

Turistii veniti aici pot vedea urmatoarele sculpture in piatra: simboluri dacice (lupul dacic), chipul lui Decebal si soldati daci. Aceste sculpturi se afla la inceputul taberei, insa cine se incumeta sa mearga mai departe, o sa vada o tablita ce aduce cu un ceas solar, o caldare in care pare ca se scalda o femeie, o capatana a unui barbat cu mustata si chiar Sfinxul.

Un comentariu la „Tabăra de sculptură în piatră – Năeni”

Lasă un comentariu