Statuia ,,Jucătoarea de tenis” – Municipiul Constanța

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Călător prin România

Statuia ,,Jucatoarea de tenis’’ a fost realizata de catre Mac Constantinescu, in anul 1961. Acesta a realizata statuia din piatra, iar amplasarea acesteia pe domeniul public a avut loc un an mai tarziu, in anul 1962, pe spatiul verde din zona Hotelului ,,Tomis’’, spre Promenada.

Statuia intruchipeaza o jucatoare de tenis, asa cum putem deduce de pe costumatia sa, cu o racheta de tenis, care se afla in pozitie de asteptare. Dupa pozitia trupului, putem considera ca este foarte sigura pe sine. Pozitia capului ridicat si privirea inainte indica siguranta si incredere.

Mac Constantinescu (1900-1979) este pseudonimul artistic al lui Mihail Filip, care a fost un sculptor si grafician roman. El este cel care a realizat, impreuna cu Dorin Pavel si August Schmeidegen, mozaicurile care reprezinta zodiile, din interiorul Fantanii Zodiac din Bucuresti. Tot el a realizat panourile laterale care decoreaza Palatul Victoria, din marmura de Carrara, dar si elementele de decor pe care le putem observa pe Arcul de Triumf din Bucuresti.

Lasă un comentariu