Sfinxul – Bucegi

Content
Gallery
Reviews

Sfinxul din Munţii Bucegi este un megalit antropomorf situat la peste 2.200 de metri altitudine. Stânca a fost numită aşa după asemănarea sa cu Sfinxul Egiptean, iar formarea sa este pusă pe seama eroziunii eoliene. Format dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.

Se spune că acest loc a fost centru energetic folosit pe vremuri de extratereștri, multe legende circulând prin părțile locului în acest sens. În imediata apropiere a Sfinxului se află o anume peșteră ce ar strânge mistere energetice deosebite. Aceste mistere energetice sunt atracția multor oameni pasionați de acest subiect. Teoriile fanteziste spun că megaliţii au fost creaţi de o civilizatie fizic şi psihic net superioară umanităţii. Se pare că Sfinxul arată incredibil de sugestiv de la distanţă mare, dar şi la anumite ore din zi sau din noapte, atunci când se formează un “joc” de umbre şi lumini. Siteurile de specialitate spun că dacă Sfinxul este privit din partea de E şi NE îşi dezvăluie un chip uşor reptilian (dar cu siguranţă necunoscut omului de astăzi) şi un om care stă ghemuit cu un “rucsac” în spate? (omul şi chipul de reptilian stau spate în spate).

O zi pe an este legată de cel mai mare aflux de turişti pe Munţii Bucegi, în jurul Sfinxului. Câteva sute de turişti se adună în jurul monumentului pentru a primi energie de la “Piamida Energetică”. În 28 noiembrie, se spune că turiştii vin pentru a vedea cum razele Soarelui construiesc o piramidă energetică în jurul chipului sculptat în piatră de strămoşii noştrii sau de vânt, ploaie, îngheţ/dezgheţ.

 

Sursa poza:

  • Ioana Povestitoarea

Lasă un comentariu