Residence Central Annapolis – Municipiul Brasov

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Residence Central Annapolis

Residence Central Annapolis are o istorie mare in spate. Anul 1907, când librarul TEUSCH construia în interiorul zidurilor de aparare ale Brașovului, pe strada  Târgul Cailor (actualul Gheorghe Barițiu)  într-un autentic stil Art Nouveau  (Jugendstil) vila care astăzi se numește Residence Central Annapolis. Dl. TEUSCH  ajutat de fiicele sale – ambele renumite învațătoare în comunitatea Brașovului, dar și de cel mai mare arhitect al vremii, a contribuit  la construirea și decorarea acestui imobil în cele mai mici detalii, construcția fiind terminată în anul 1909.

Imobilul a rămas de-a lungul timpului neschimbat , chiar dacă a trecut prin diferite momente istorice : primul război mondial, al doilea, perioada comunismului. Istoria continuă și astăzi cu 24 de camere reinventate în spiritul epocii de odinioară. Astăzi, clădirea păstrează elementele de arhitectură ale perioadei ART NOUVEAU și de asemenea elementele decorative inițiale precum : parchetul fabricat manual din lemn de stejar, sobele făcute manual de cei mai mari producători de sobe ai vremii – fraţii Schmidt, care și-au inscripționat sigla pe fiecare sobă (bruder Schmidt/ testverek Schmidt), mozaicul din băi și de pe culoarele imobilului, uşile fabricate din brad, candelabrele sau lămpile folosite de familia Teusch , obiectele de mobilier sau de decorațiune  interioară care au aparținut acestei familii renumite din Brașov. Pe fațada clădirii se pot observa autenticele elemente Art Nouveau precum decorațiunile în formă de scoică, lotus, grilajele prezentând păsări și de asemenea cele 4 busturi ale membrilor familiei Teusch. În holul din intrarea în clădire se pot vedea pasaje din istoria Brașovului din perioada Art Noveau (Jugendstil) care confirmă autenticitatea și unicitatea acestei clădiri.

Residence Central Annapolis pune la dispozitia turistului 22 de camera a caror structura poate fi observata aici. Numarul camerelor poate sa fie observat in continuare:

  • Camere duble / twin standard – 12 camere
  • Camere duble deluxe – 4 camere
  • Camere duble deluxr cu vedere la Biserica Neagra – 3 camere
  • Apartament standard (dormitory matrimonial si living cu canapea extensibila) – 2 apartamente
  • Apartament deluxe (dormitor matrimonial si living cu canapea dubla) – 1 apartament

Pe noi ne-a convins, mai ales curatenia, lucru pe care il cauta orice turist. In cazul in care v-am convins, puteti intra aici si sa va alegeti perioada in care doriti sa petreceti un sejur de neuitat. Noi spunem ca merita sa fiti oaspetii acestui hotel.

Lasă un comentariu