Poiana Zânelor – Orașul Borsec

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Primăria Orașului Borsec

Între potecuța care duce spre Izvorul Străvechi și Grota Urșilor există o poiană – Poiana Zânelor. Loc deosebit, frumos și cu priveliști aparte, Poiana Zânelor reprezintă doar o mică parte dintr-un vast teritoriu, foarte bine conservat de autoritățile locale, cu scopul de a oferi vizitatorilor o experiență de neuitat.

Povestea Poianei Zânelor începe pe vremea în care pe vârful Dealului Rotund exista o cetate. Doamna acestei cetăți avea o fată pe nume Hedvig, căreia îi plăcea foarte mult să-și petreacă timpul într-o vastă și splendidă grădină de flori, care se situa în zona Poianei Zânelor. Frumusețea acelei grădini era fără egal, iar oamenii credeau că ar fi fost îngrijită de niște zâne, de acolo și numele ei.

Cert este că Poiana Zânelor este foarte bine conservată, iar priveliștea de aici este aparte, mai ales că depresiunea Borsecului este înconjurată de frumoase și vechi păduri. Pentru confortul oaspeților, autoritățile locale au amenajat măsuțe, bănci, șezlonguri și zone pentru picnic.

Lasă un comentariu