Sursa: Primăria Orașului Sângeorz-Băi
Amplasată central, în centrul civic al orașului-stațiune, Biserica Greco-Catolică Sfântul Gheorghe se impune vederii prin arhitectura sobră, caracterizată de înălțimile specifice construcțiilor unite din Transilvania secolelor trecute. Intrarea este marcată de o statuie în mărime naturală a Sfintei Fecioare Maria și de bustul uneia dintre principalele figuri ale Marii Uniri de la 1918, Cardinalul Iuliu Hossu, cel care a citit „Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba-Iulia”.
Biserica cu hramul Sfântului Gheorghe face parte dintre construcțiile noi ale stațiunii Sângeorz-Băi, zidită fiind între anii 1994 și 1998 pe baza planurilor întocmite de arhitectul Ion Arboreanu. Piatra de temelie a bisericii greco-catolice a fost pusă în luna noiembrie a anului 1994, iar lucrările propriu-zise au început câteva luni mai târziu, în luna mai a anului 1995, sub îndrumarea preotului Ioan Vranău. Și-au adus contribuția inclusiv credincioșii din Sângeorz-Băi, înțelegând să participe atât prin donații, cât și prin osteneala mâinilor.
Din echipa de constructori au făcut parte, pe lângă arhitectul Arboreanu: inginerul Valer Pop, un subinginer, mai mulți zugravi, un dulgher, un sculptor și un tâmplar. Lucrările s-au desfășurat preț de aproape patru ani, din 1998 biserica Greco-catolică Sfântul Gheorghe din Sângeorz-Băi fiind dată în folosință credincioșilor din parohie. Sfințirea a avut loc în data de 23 august 1998, sub păstorirea preotului Nicolae Jarda, devenit între timp protopop de Rodna.
În anul 2017, biserica Sfântul Gheorghe din Sângeorz-Băi a trecut printr-o etapă de reînnoire constând în lucrări de finisare a pereților interiori, zugrăvirea bisericii atât la interior cât și la exterior, înlocuirea mobilierului – Masa Altarului, Masa Proscomidiei, Tabernacolul. Din nou, locuitorii și-au adus contribuția, prin donații importante, alături de alți sprijinitori: Episcopia de Cluj-Gherla, Consiliul Local al orașului.
La interior au fost depuse spre venerare moaștele fericitului Vladimir Ghika și ale Sfântului August de Hipona și a mamei sale, Sfânta Monica. La finalul lucrărilor de renovare, biserica a fost resfințită în cadrul unei ceremonii cu participare largă din partea sângeorzenilor, în data de 29 august 2017.