Parcul Dendrologic Monteoru – Sărata Monteoru

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Călător prin România

Parcul Monteoru este situat intr-o mica depresiune din Subcarpatii de Curbura, pe versantul de nord-vest al Dealului Mare, in centrul statiunii balneoclimaterice Sarata-Monteoru, la 18 km de municipiul Buzau.

Parcul dendrologic din jurul Vilei Monteoru a fost conceput în stil englezesc. Realizarea acestuia a fost începută în timpul vieții lui Grigore Monteoru și terminată de moștenitorii săi, în 1904. Au fost plantate aici specii autohtone, alături de arbori și specii exotice din America de Nord, China, Japonia. Acesta cuprinde, pe langa speciile de plante si arbori care au o importanta stiintifica foarte mare, fantani arteziene si un foisor.

Vila Monteoru a fost înconjurată de un parc de peste două hectare, iar în jurul parcului au mai fost plantate alte opt hectare. Din vara anului 2012, atât parcul dendrologic, cât și vila Monteoru au fost retrocedate urmașilor familiei Monteoru, accesul publicului fiind deocamdată interzis. In prezent, parcul ocupa o suprafata de 5.162 mp si adaposteste specii forestiere si exotice: molidul, bradul alb, thuya, tisa, plopul alb, plopul negru, scumpia, salcamul galben.

Lasă un comentariu