Parcul Brâncoveanu – Breaza

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Breaza

În jurul reședinței din mijlocul satului Breaza, familia Bibescu-Brâncoveanu a amenajat în veacul al XIX-lea un superb parc în stil englezesc, de aprox. 15 hectare, cu alei şi ronduri de flori, cu iaz de agrement şi multe specii de arbori. După naţionalizare, parcul – ce avea deja copaci bătrâni – a fost mereu micşorat, pentru a se construi diverse obiective edilitare.

În porţiunea rămasă, de cca 3ha, rezistă până azi copaci seculari. Parcul a fost botezat de edili cu numele „Brâncoveanu” în amintirea ultimului său proprietar nobil de până la naționalizarea comunistă, prinţul Mihai-Constantin Basarab-Brâncoveanu (1875-1967).  Parcul Brâncoveanu este încadrat de specialiștii Muzeului Județean de Științe ale Naturii Prahova drept obiectiv cu regim de protecție. Aici este găzduit un adevărat patrimoniu botanic național, reprezentat de specii precum paltinul argintiu sau stejarul roșu american și alte specii arboricole.

2 comentarii la „Parcul Brâncoveanu – Breaza”

  1. Micut si nu foarte ingrijit. Pomii aia seculari nu sunt toaletati corespunzator, multi arbusti crescuti salbatic si pamant fara gazon sau ceva iarba tunsa. Un foisor invechit si inutil, dar bine ca au cismea si un loc de joaca pentru copii.

    Răspunde

Lasă un comentariu