• Overview
  • Trip Outline
  • Trip Includes
  • Trip Excludes
  • Reviews
  • FAQ

Sursa: Călător prin România

Palatul Regal din Mamaia, reședința de vară a regelui Ferdinand, a fost construit între anii 1923 și 1926, după planurile arhitectului Mario Stoppa, pentru Regina Maria a României, iar inaugurarea a avut loc în anul 1926. Se spune că Regina Maria s-a îndrăgostit de această zonă în urma unei plimbări pe malul mării și a hotărât să ridice un castel unde să poată veni pe timpul verii. Palatul cu mansardă avea centrală termică, bucătărie modernă,garderobă, spălătorie, bufet, iar în curte a fost amenajat un părculeţ în mijlocul căruia a fost ridicată o fântână.

Chiar daca palatul a fost gandit de arhitectul italian Mario Stoppa, acesta a fost construit in antepriza lui Carlo Actis, sub directa conducere a arhitectului Constantin D. Dobrescu.

Mai târziu, clădirea a făcut parte din proprietatea Reginei Elena, mama Regelui Mihai. Acesta din urmă și-a petrecut aici o parte din verile copilăriei. Odată cu revenirea în țară a principelui Carol și preluarea tronului de la fiul său Mihai, în 1930, relațiile lui Carol cu Elena s-au înrăutățit, astfel că regina a fost obligată în cele din urmă să părăsească România și a renunțat la Palatul Regal din Mamaia.

În 1948, imobilul a fost naționalizat sub regimul comunist, iar în 1990 a ajuns în subordinea companiei de stat SC Mamaia SA. In prezent se afla in litigiu.

Nu sunt detalii.

Nu sunt detalii.

Nu sunt detalii.

There are no reviews yet.

Fii primul care lasă un review la “Palatul Reginei Maria – Municipiul Constanța”

Nu sunt detalii