Obeliscul din Costinești – Costinești

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Călător prin România

Obeliscul este simbolul statiunii Costinesti si principalul obiectiv turistic de aici. Acest simbol al statiunii Costinesti a fost construit in anul 1970 de catre arhitectul Wilhelm Demeter, pe plaja care i-a preluat ulterior denumirea, numindu-se “plaja de la Obelisc”.

Obeliscul avea o inaltime de 12 m si a fost transformat in punctul de intalnire al tinerilor petrecareti si bineinteles locul in care au loc majoritatea concertelor si evenimentelor estivale din Costinesti.

La data de 23 septembrie 2005, Obeliscul a fost distrus in totalitate de un sir de inundatii puternice si nu a mai putut fi salvat. Acest nefericit eveniment a fost unul foarte dureros pentru generatiile care au crescut avand imaginea monumentului adanc intiparita in minte.

Din cauza faptului ca vechiul monument nu a mai putut fi salvat, deoarece nu se mai putea scoate de sub gramada de pamant si nisip care l-a ingropat, autoritatile locale au ajuns la hotararea de a construi un nou Obelisc pe plaja din Costinesti.

Noul Obelisc a fost construit cu o inaltime de 18 metri si are o greutate care trece de 150 de tone, depasind cu mult vechiul monument din statiunea tineretului si a fost inaugurat la data de 3 iunie 2006.

Acesta este alcatuit din 6 piese care ilustreaza catargul unei nave, impresurat fiind de un numar de 12 tabureti de piatra. Pe langa acestea, au fost asezate 4 proiectoare care sa lumineze monumentul intr-o culoare diferita, pentru a oferi un spectacol unic, tuturor celor prezenti.

Monumentul de pe plaja Obelisc din Costinesti se afla printre principalele obiective turistice de pe litoralul romanesc, iar daca va aflati in zona trebuie neaparat sa il vizitati si sa va faceti o poza, o amintire.

Lasă un comentariu