Muzeul trenulețelor ,,Valentin Banciu” – Municipiul Hunedoara

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Trifu Carmen (ghid muzeu)

Muzeul Trenulețelor ,,Valentin Banciu” și-a deschis porțile publicului în 1 iunie 2020 și a fost fondat de către Delia Banciu, fiind dedicat memoriei fostului pilot de curse Valentin Banciu. Acesta a fost pasionat de trenuri de la vârsta de 6 ani, motiv pentru care a reușit să colecționeze de-a lungul anilor  sute de astfel de obiecte. Din păcate, acesta nu a reușit să le expună într-un spațiu special amenajat, însă soția sa a reușit acest lucru.

Muzeul este amenajat într-un spațiu amplasat pe Bulevardul Libertăţii, nr. 4, în Hunedoara. Acesta are trei încăperi: prima găzduiește trenulețele adunate de pilotul hunedorean , cea de a doua este dedicată machetelor de mașini și a treia încăpere are pereții acoperiți cu diorame care „trec” prin toate cele patru anotimpuri. Practic, în acest muzeu,  toți cei care îi vor trece pragul, se vor plimba într-o lume mare, dar la o scară mult mai mică. Mai bine de 120 de metri  liniari de cale ferată se întind în cadrul expoziției, care te trimit într-o călătorie în toate cele patru anotimpuri. De asemenea, în cadrul muzeului sunt disponibile pentru achiziție material de modelism, kituri de construit, locomotive, vagoane, trenulețe și figurine.

Muzeul Trenuletelor Valentin Banciu este un  muzeu  inedit care te transpune într-o viata cotidiană frumos conturată, creată la scară în miniatură, unde totul se învârte în jurul unor trenulețe, gări și povești ce prind viață în aceste locuri. În cadrul acestui muzeu pot fi admirate sute de figurine ce au prins viață sub ustensilele de lucru ale creatorilor săi, căci în cadrul muzeului sunt prezentate și crâmpeie din viața cotidiană a oamenilor, nu doar trenulețe.

Muzeul e pregătit să ofere tuturor experiența unei diorame impresionante, cu garnituri de trenuri în miscare, și a unei extraordinare lumi în miniatură.

Un comentariu la „Muzeul trenulețelor ,,Valentin Banciu” – Municipiul Hunedoara”

  1. Un loc exceptional unde se intalneste imaginatia si pasiunea. In memoriam Vali, un om deosebit , pasionat de motoare , adrenalina si frumos. Felicitari , recomand cu caldura vizitarea muzeului.

    Răspunde

Lasă un comentariu