Muzeul Apelor Minerale – Orașul Borsec

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Primăria Orașului Borsec

Dezvoltarea localității se leagă de numele a doi cetățeni austrieci, Günther şi Zimmethausen, care în anul 1806 au luat în arendă terenul, şi au construit prima fabrică de îmbuteliere a apei minerale, care are o continuitate de 216 ani.

Muzeului Apelor Minerale a fost gândit și finanțat de către Primărie și Fabrica de Îmbuteliere a apelor minerale, pentru a păstra istoricul și a-l prezenta tuturor celor care doresc să afle despre începutul îmbutelierii apei minerale din Borsec.

Într-un spațiu special amenajat este prezentată istoria zonei, principalele momente ale dezvoltării exploatării izvoarelor de apă și premiile pe care fabrica le-a obținut, de-a lungul timpului, în cadrul diverselor târguri internaționale, precum și documente și obiecte din istoria izvoarelor. Mai mult decât atât, turiștii și localnicii au posibilitatea să vadă peste 100 de obiecte și fotografii, de la etichete de pe sticlele de apă minerală până la recipientele în care se transporta apa în urmă cu 200 de ani, totul într-un cadru unic. Cel mai vechi exponat din cadrul Muzeului Apelor Minerale din Borsec este o sticlă care a fost folosită pentru păstrarea apei minerale la sfârșitul anilor 1800.

Lasă un comentariu