Monumentul Eroilor Parașutiști Revoluționari – Municipiul Caracal

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Primăria Municipiului Caracal

Ideea realizarii in Caracal a unui monument al eroilor Revolutiei din 1989 (parasutisti si alti militari) s-a conturat inca din decembrie 2009, in momentul in care s-au implinit 20 de ani de la acel eveniment care a schimbat soarta Romaniei definitiv.

Initiativa ridicarii monumentului a fost luata de membrii Clubului parasutistilor militari din Caracal si de Asociatia Tineretului Revolutionar Olt, care au si finantat ridicarea monumentului abia peste doi ani. Proiectul a fost realizat de doamna architect Ilie Liliana, de la Directia Urbanism a Primariei Caracal, iar executia lucrarii s-a facut de catre S.C. IGO S.A. Caracal, fiind inaugurat in decembrie 2011.

Monumentul este alcatuit dintr-un soclu de marmura neagra, pe care a fost asezata o cruce din gresie portelanata cu bratele asezate inegal (cel din dreapta sus, iar cel din stanga mai jos) sugerand o aripa franta, un zbor intr-un model repetativ, cu o stilizare a vestitului monument ,,Coloana Infinitului’’ a lui Constantin Brancusi.

Lasă un comentariu