Monumentul Eroilor din Cartierul Bold – Municipiul Caracal

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Primăria Municipiului Caracal

Monumentul a fost realizat in anul 2003, la initiativa preotului paroh Marin Popa de la Biserica ,,Buna Vestire’, care deserveste spiritual locuitorii cartierului Bold. Conducerea orasului a fost de acord cu aceasta initiative, mai ales ca era un monument inchinat eroilor si veteranilor din cartier, care au luptat sis au jertfit in Primul si al Doilea Razboi Mondial.

Administratia locala a ales amplasarea monumentului la intersectia strazii Gh. Doja cu strada Maior Crantea, pe un teren viran. Finanțarea construcției monumentului s-a făcut prin sponsorizări din partea unor firme locale și a donațiilor din partea Bisericii „Buna Vestire” și a urmașilor eroilor și a enoriașilor parohiei.

Monumentul are forma unui obelisc din beton armat, placat cu marmură albă pe soclu (pe cele patru fețe fiind săpate numele a 128 de eroi și veterani de război, precum și sponsorii și donatorii), iar în partea superioară a fost montată o cruce tot din marmură albă, astfel că întreaga construcție are o înălțime de peste 3,5m.

Lasă un comentariu