Lacul Amara – Amara

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Centrul National de Promovare Turistica Amara

Staţiunea Amara este renumită pentru potenţialul Lacului Amara care aparţine categoriei lacurilor sărate de câmpie dezvoltate pe depozite loessoide şi este cel mai mare lac balneo – terapeutic din Câmpia Română, binecunoscut pentru nămolul sapropelic folosit în tratamentul diferitelor afecţiuni.

Lacul are o importanță deosebită ca habitat al păsărilor de apă si este considerat o rezervatie naturala. Din anul 2003 lacul şi unele zone din jurul acestuia fac parte din arii avifaunistice de protecție specială deoarece au fost identifiate păsări a căror protectie necesită desemnarea zonei ca arie specială de conservare: egreta mică (Egretta garzatta), stârcul de noapte (Nycticorax nycticorax), barza albă (Ciconia Ciconia), lebăda de vară (Cygnus olor), eretele de stuf (Circus aeroginosus), chira de baltă (Sterna birundo), dumbrăveanca (Carcias garrulus), ciocănitoarea de grădină (Dendroscopos syriacus), ciocârlia de Bărăgan (Melanocrypha calandra), sfârciocul roșietic (Lanuis colluria). Existența acestor specii de păsări se constituie într-o potențială atracție pentru pasionații de birdwatching (categorie de observare a faunei salbatice ), în condițiile în care această ramură ar fi mai bine promovată.

Statiunea este recunoscuta in principal pentru tratamentul afectiunilor care tin de reumatism, fie ele degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze, poliartroze), inflamatorii (stari algice articulare dupa reumatism articular acut sau dupa infectii de focar, spondilita anchilozanta) sau abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrita scapulohumerala). Dar se trateaza cu succes si afectiuni postraumatice (redorii articulare posttraumatice, stari dupa operatie pe ariculatii); afectiuni neurologice periferice (pareze, paralizii posttraumatice ale membrelor); afectiuni ginecologice, ale sistemulul nervos periferic si afectiuni asociate (dermatologice, endocrine, boli profesionale).

Lasă un comentariu