Judecătoria Corabia – Corabia

Content
Gallery
Reviews

Sursa text: Primăria Orașului Corabia

Sursa foto: Călător prin România

Clădirea a fost construită de către Radu Ivănescu în anul 1910 și avea initial destinația de sediu de bancă. De-a lungul timpului clădirea a servit ca tribunal rational și unitate școlară.

Din punct de vedere architectural, clădirea a fost concepută în stilul caracteristic clădirilor cu destinație publică, fiind formată din încăperi de tipul sălilor de ședințe sau festivități și spații pentru birouri. Structura de rezistență este din zidărie portantă cu pereți structurali din cărămidă plină de argilă arsă, fără sâmburi sau centuri. Planșeele peste subsol și parter sunt realizate din bolțișoare din cărămidă pe profile metalice, planșeul peste etajul 1 fiind realizat din structură de lemn, în timp ce tavanele încăperilor sunt din rabit pe structură de lemn. La exterior clădirea ascunde o frumoasă statuie, cel mai probabil înfățișându-l pe Dyonissos, zeul grec al vinului.

Judecătoria Corabia și-a început activitatea abia în 1994, iar în prezent deținea o singură sală de ședință și are 10 judecători.

Lasă un comentariu