Izvorul nr. 6 – Sărata Monteoru

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Călător prin România

Izvorul nr. 6 este unul dintre cele 15 izvoare naturale identificate si valorificate de catre Grigore Monteoru, fondatorul statiunii, in ceea ce se dorea sa fie la acea vreme o statiune care putea concura serios cu Karlovy Vary.

Pentru o lunga perioada de timp izvorul nr. 6 nu a functionat, insa din 2009 a fost repus in functiune, prin decolmatarea vechiului izvor si amenajarea sa astfel incat sa poata fi folosita apa curativa de aici de catre localnici si turisti.

Desi are un debit foarte mic, iar umplerea unei sticlute poate dura chiar si cateva minute, proprietatile curative ale apei sunt argumentele solide pentru care putem afirma ca timpul asteptat este, in realitate, un timp investit. Apa din acest izvor poate vindeca boli precum ulcerul gastric si duodenal, gastrite, duo enite, dismicrobism intestinal, litiaza biliara, enterocolite, pancreatite, indigestii acute.

Apa izvorului a fost testata de Institutul de Biologie, iar calitatile curative au fost confirmate. Totusi doctorii recomanda consumul acestei ape doar sub indrumarea medicala. Apa poate crea mari probleme persoanelor care sufera de gastrita hiperacida si litiaza biliara cu calculi eliminabili daca este consumata fara indrumare.

Lasă un comentariu