Hotel ,,Ioan M. Popescu’’ – Municipiul Caracal

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Primăria Municipiului Caracal

Hotelul este situat in proximitatea unui alt hotel cu renume din Caracal – Hotel ,,Minerva’’- si in apropierea Prefecturii.

Cladirea impunatoare a apartinut marelui proprietar Ionita Popescu si are o arhitectura care se incadreaza in stilul Belle Epoque, foarte apreciat si utilizat in perioada respectiva. Tipul acesta de arhitectura il intalnim la mai multe cladiri care aveau destinatia de hotel si care se regasesc in orase precum Calafat sau Corabia.

Cladirea avea mai multe trebuinte. Zona de la etaj era destinata exclusiv odihnei, acolo fiind si camerele care puteau primi vizitatori. Parterul cladirii era ocupat de cofetaria ,,Delicia’’, farmacia ,,Caracas’’, atelierul de fotografie ,,Glob V. Zamfirescu’’, o librarie ,,C. Zota & Co. ‘’.

Exista o concurență acerbă în perioada interbelică în HoReCa, motiv pentru care, în anul 1938, hotelul a fost renovat, i s-au intrebuintat conditiile de cazare, iar proprietarul a incercat sa-i faca publicitate in ziarele locale, aratand ca hotelul indeplinea ,,esentiala conditiune’’ cand ,,te gasesti intr-un oras strain si totusi vrei sa te simti ca acasa’’.

Lasă un comentariu