Hotel InterContinental – Universitate

Content
Gallery
Reviews

Sursă foto: Alexandru Petre

Una din clădirile simbol ale Bucureștiului este hotelul InterContinental care pornește de la legenda conform căreia, filantropul Cyrus Eaton Junior, seful „Cyrus Eaton Group” a ajuns în București și n-a avut unde să se cazeze (Bucureștiul avea foarte puține hoteluri pe vremea aceea). Eaton, fiind șeful administrației lanțului hotelier InterContinental, a hotărât construirea unui astfel de hotel în București. A avut ca arhitecți pe Dinu Hariton, Gheorghe Nadrag, I. Moscu și Romeo Stefan Balea.

Hotelul are 22 de etaje, 251 de camere, printre care 137 sunt pentru nefumători și 2 restaurante care servesc mâncare tradițională și internațională la alegere, având, în total, 90 de metri lungime. Piscina de la ultimul etaj este singurul bazin de înot din București construit la o altitudine de 90 de metri. Conceptul de bufet suedez a fost auzit prima dată de romani în cadrul meniurilor servite la InterContinental (accesul în hotel nu era permis oricui). Este singurul hotel din București care are un pian în incinta camerei Imperial Suite.

Nu trebuie să uităm să specificăm faptul că Hotelul InterContinental este primul hotel din București de 5 stele! Pentru inchirierea unei camere, puteți intra aici!

Lasă un comentariu