Grădina de vară – Amara

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Centrul National de Promovare Turistica Amara

Gradina de vara din orasul Amara reprezinta ceea ce Arenele Romane reprezinta pentru Bucuresti: un loc in care tinerii si batranii sunt uniti de doua lucruri: muzica de calitate si un concurs de exceptie.

Locul, care seamana cu un amfiteatru, este datat din jurul anului 1968, atunci cand are loc si prima editie a festivalului ,,Trofeul Tineretii”, un concurs la care participa interpreti de muzica usoara romaneasca. Prima editie a acestui concurs are loc in anul 1968 si a purtat denumirea de ,,Portativ ialomitean”. Acesta este al doilea cel mai mare festival de muzica usoara din Romania, dupa cel de la Mamaia.

,,Trofeul Tineretii” din Amara avea sa impuna peste ani nume cu rezonanta puternica in cultura muzicala usoara romaneasca precum: Angela Ciochină, Mihaela Runceanu, Mihaela Oancea, Viorel Stoica, Gina Pătraşcu, Mirela Voiculescu sau Janina Matei. Acest festival a fost acel element care a facut ca in toata tara sa apara mici festivaluri si concursuri pentru solistii de muzica usoara. Din pacate, nu foarte multe au avut continuitatea pe care o are cel de la Amara. In prezent, gradina de vara gazduieste in fiecare an acest festival si a ajuns la a 51-a editie, fiind din ce in ce mai cautat de catre localnici, turisti si iubitori ai muzicii usoare romanesti.

Un element foarte important de specificat este acela ca, in Septembrie 2019, a fost semnat contractul pentru modernizarea acestei gradini, a scenei si locurilor si transformarea lor intr-un loc modern si un exemplu pentru toata Amara si pentru festivalurile de profil.

Lasă un comentariu