Galeria „Nicu Enea” – Valea Arinilor

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Primăria Comunei Măgirești

Anual, se organizează activități culturale în Valea Arinilor, comuna Măgirești, ocazie cu care participanții au prilejul de a viziona  expoziții  de grafică, fotografii inedite și tablouri originale.

În mai 2018, la Palatul Parlamentului au fost expuse 30 de lucrări semnate de Nicu Enea din colecția personală a lui Octav Olaru, în cadrul evenimentului „Mari creatori ai Moldovei de Mijloc”. La eveniment a fost prezentă și Alteța Sa Regală Principesa Maria, în semn de omagiu adus lui Nicu Enea, cel ce a fost o perioadă pictor al Casei Regale.

La 3 iunie 2022 a avut loc cea de-a patra ediție a manifestării ,,Ziua Nicu Enea”, ce a marcat împlinirea a 125 de ani de la nașterea pictorului băcăuan. Cei 125 de ani care s-au scurs de la nașterea pictorului Nicu Enea au fost omagiați de scriitorul Viorel Savin, dar și de alți oameni de cultură precum artistul plastic și manager al Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”, Dionis Pușcuță, criticul de artă Iulian Bucur, actualul custode al Casei Memoriale „Nicu Enea”, Carmen Istrate Murariu, prof. univ. dr. Constantin Parascan, colecționarul de artă Octav Olaru, descendenți ai lui Nicu Enea, cadre didactice din comună.

În cadrul acestui eveniment a fost inaugurată Galeria „Nicu Enea”, prin transformarea fostei grădinițe din Valea Arinilor, unde a avut loc și vernisarea expoziției de artă plastică „Nicu Enea” cu lucrări din colecția personală a lui Octav Olaru.

Publicul a putut admira și o Expoziție de caricatură „VEMania”, a caricaturistului Victor Eugen Mihai, precum și un recital muzical susținut de elevi ai Colegiului Național de Artă ,,George Apostu” din Bacău.

Lasă un comentariu