Fostul Hotel ,,Popas Tomescu” – Nehoiu

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Prof. Petroiu Ion (text)

Fostul hotel este o cladire emblematica pentru Nehoiu. Acesta a fost construit in perioada interbelica, vis-a-vis de casa boierului Costica Radulescu, cladire care acum nu mai exista. Piatra utilizata in constructia imobilului a fost cioplita de catre italienii adusi pentru lucrarile de realizare a podurilor.

Inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial, aceasta cladire a functionat ca hotel cu camere de cazare doar la etaj. Partea de jos era destinata unui magazin-bacanie detinuta de Vasile Angelescu.

Prin anul 1945 hotelul a fost nationalizat, iar scopul cladirii s-a schimbat puternic. La etajul cladirii era un post de militie care a functionat intre 1948 si 1971. La parter era sediul cooperativei si un magazin de textile al cooperativei. Subsolul era un depozit de vinuri care era gestionat de un grec.

Mai tarziu, incepand cu anul 1975, cladirea a gazduit ,,Casa Pionierului”, iar mai apoi a fost transformat in ,,Clubul Copiilor”. Dupa anul 1998 casa a fost retrocedata urmasului fostilor proprietari. A functionat apoi ca magazin de materiale de constructie, bar, iar in prezent cuprinde un cabinet notarial, o florarie, un sediu al unei firme de asigurari si un magazin cu articole de pescuit, foarte cautat in randul localnicilor si al turistilor.

Lasă un comentariu