Fostul Club Sportiv Rădăuți – Municipiul Rădăuți

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Călător prin România

Clubul Sportiv Şcolar Rădăuţi s-a înfiinţat în anul 1974, pentru a valorifica potenţialul biologic deosebit al elevilor din zona oraşului Rădăuţi, condiţiile materiale existente, preocuparea factorilor locali pentru afirmarea sportului de performanţă rădăuţean precum şi profesionalitatea şi pasiunea cadrelor de specialitate din zonă. Înfiinţarea Clubului Sportiv Şcolar a apărut ca o necesitate în urma rezultatelor sportive obţinute de sportivii de la secţiile: lupte greco-romane, hochei pe gheaţă, atletism şi baschet.

În anii 1972 – 1974 secţia de lupte greco-romane obţinuse cinci titluri de campioni ai României şi şase medalii la Campionatele naţionale individuale. Odată cu înfiinţarea Clubului Sportiv Şcolar Rădăuţi, în anul 1974, activitatea sportivă de performanţă din Rădăuţi a cunoscut o dezvoltare deosebită. S-a mărit numărul de norme didactice, s-au înfiinţat secţii noi ca fotbal, scrimă, tir cu arcul, tir  puşcă – pistol, popice, secţii la care au fost angrenaţi un număr mare de sportivi care au obţinut rezultate sportive deosebite pe plan naţional şi internaţional.

În anul 1974 secţia lupte greco-romane a realizat primul rezultat de nivel internaţional, sportivul ŞTEFAN RUSU obţinând titlul de campion european şi locul II la Campionatul Mondial.

În anul 2007 sportivul secţiei tir cu arcul, Bodnar Alexandru, s-a clasat pe locul 27 la Campionatul Mondial, Leipzig, Germania. Această performanţă i-a asigurat participarea la Jocurile Olimpice, Beijing, China, 2008, unde a fost singurul junior calificat şi a obţinut un meritoriu loc 31.

Sportivii de la C.S.Ş. Rădăuţi promovaţi la loturile olimpice şi naţionale, prin rezultatele sportive deosebite au devenit purtători de stindard ai României pe plan mondial, obţinând:

  • 3 medalii la Jocurile Olimpice (un campion olimpic) – lupte greco-romane;
  • 10 medalii la Campionatele Mondiale – lupte greco-romane;
  • 12 medalii la Campionatele Europene – lupte greco-romane, tir cu arcul;
  • 21 medalii la Balcaniadă – lupte greco – romane, tir, tir cu arcul.

Lasă un comentariu