Complexul de Schi ,,Speranța” – Orașul Borsec

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Primăria Orașului Borsec

Stațiunea Borsec este cunoscută pentru foarte multe lucruri, inclusiv pentru apele sale cu proprietăți terapeutice. Un alt aspect pentru care Borsecul este cunoscut este reprezentat de pârtiile de schi.

În perioada iernii, Borsecul este paradisul iubitorilor de schi. Pentru aceștia a fost realizat complexul de schi ,,Speranța’’, care oferă pârtii de schi și pistă de bob. Pârtiile de schi sunt în număr de 3 și au următoarele lungimi: 680 m, 726 m si 814 m. Autoritățile se asigură anual că pârtiile sunt excelente pentru practicarea sporturilor.

Turiștii au la dispoziție toate facilitățile: stație de închiriere echipament, restaurant, stație de salvamont și parcare, iar începând cu sezonul de iarnă 2021-2022, complexul de schi face parte din regiunea schiabilă SkiHarghita, în sistemul cu ski-pass unic.

Pista de bob are o lungime de aproape 1.5 km, cu o durată de parcurgere de 6-9 minute. Accesul către vârful pistei, a celor aproximativ 32 de săniuţe, se face cu teleschiul existent prevăzut deja pentru pârtia de schi funcţională pe timpul sezonului rece. Pista este funcţională de primăvara până toamna, până începe sezonul de schi. În cazul în care afară plouă, pista de bob nu poate fi utilizată.

Lasă un comentariu