Casa Timpului – Valea Salciei

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Călător prin România

Casa Timpului reprezinta cel mai nou muzeul al judetului Buzau. Acesta a fost inaugurat pe 15 august 2020, in cladirea fostului dispensar de langa primarie, care inainte de a fi transformat in muzeu etnografic, a fost o ruina.

Primarul, deoarece aceasta a fost ideea sa, a apelat la sprijinul localnicilor, pe care i-a rugat sa doneze muzeului tot felul de obiecte din inventarul etnografic pe care il aveau prin gospodarii. Astfel, a fost mobilata o cladire cu 3 incaperi. Prima si cea de-a doua incapere infatiseaza o odaie de zi si un vechi domnitor al unei case taranesti. In cea de-a treia camera putem observa unelte traditionale care erau folosite de bunicii si strabunicii nostri.

Printre obiectele pe care le putem vedea in interiorul Casei Timpului se numara o ladă de zestre, opaițe, cofe de apă, costume populare, carpete țesute manual, preșuri, perdele brodate și alte articole de interior, toate acestea fiind donate cu generozitate de către locuitorii comunei. Vedetele expozitiei sunt doua ii care dateaza din jurul anului 1800, precum si carti bisericesti din aceeasi perioada.

Un comentariu la „Casa Timpului – Valea Salciei”

Lasă un comentariu