Sursa: Călător prin România
Casa a fost construita de catre pictorul grec Teodorou Rousou, la sfarsitul secolului al XIX-lea. Arhitectura clădirii este influențată de stilul neoclasic al arhitectului Pelopidas Couppa.
Construită pe patru nivele, clădirea are un subsol și o mansardă mai înalte. Soclul a fost realizat din piatră de extracţie medievală. Ușile de la intrare sunt de lemn și au decorație neoclasică cu denticuli și capitel, loc în care se află inscripționată monograma „TR”. Astfel se identifică atât numele proprietarului inițial, grecul Teodorou Rousou, cât și anul construcției, 1887. Imobilul se remarcă prin simetria sa pe verticală, accentuată cu ajutorul ferestrelor.
Fiecare fereastră de la parter are câte un fronton cu acrotere (soclu așezat pe un fronton pentru a susține statui, vase sau alte ornamente) susţinut de cariatide în partea sa superioară. Deasupra acestora există ferestre cu arhitravă (element de construcție – caracteristic arhitecturii clasice – care constituie partea inferioară a antablamentului și care se sprijină pe capitelul coloanei sau pe zid) susţinută de console – cariatide, din aceeaşi serie tipologică. Deasupra ușilor de intrare, se remarcă două balcoane cu feronerie simplă care sunt susținute lateral. Este scoasă în evidență o cornișă susţinută pe console cu volute şi o friză îngustă cu frunze. La etaj, între ferestre se poate identifica, greu lizibilă, o inscripţie în limba greacă.