Sursa: Călător prin România
Ion Pâslă a fost inginer și s-a implicat în construcția Podului de la Cernavodă. Întregul şantier s-a aflat sub permanenta supraveghere a lui Anghel Saligny şi a colectivului reunit în jurul său, din care făceau parte unii dintre cei mai valoroşi ingineri ai României sfârşitului de secol XIX: Ion Baiulescu, N. Herjeu, Şt. Gherorghiu, Ion Pâslă, Ion I.C. Brătianu, Ion Ionescu, Victor Cristescu, toţi licenţiaţi ai universităţilor de construcţii din Viena şi Paris și a Şcolii Naţionale de Poduri şi Şosele din Bucureşti.
Proprietarul imobilului, inginerul Ion Pâslă, a dorit realizarea unui imobil in care sa locuiasca, dupa planurile inspirate din lucrarile lui Anghel Saligny. Casa construită de el în 1902 cu un regim de înălțime demisol/parter/etaj 1, are o compoziție simplă, echilibrată cu o fațadă în trei travee, având în axul central un foișor ce se înalță peste etajul 1.
Clădirea se remarcă prin îmbinarea elementelor romanice cu cele brâncovenești. Elementele brâncovenești sunt prezente prin brâul de cărămidă aparentă. O caracteristică deosebită o reprezintă mansarda ieşită în afară care are ca suport console (elemente decorative romanice).