Casa Kaddish – Municipiul Moinești

Content
Gallery
Reviews

Sursa: Primăria Municipiului Moinești

Casa Kaddish a fost construită în anul 1951, pe locul unei barăci destinate portarului cimitirului. Denumirea de ,,kaddish’’ provine din ebraică, de la o rugăciune. În sensul ad-litteram, kaddish înseamnă sfințire, iar făcând rugăciunea kaddică realizează o sfințire publică a numelui lui Dumnezeu.

In multe comunitati evreiesti exista o Chevra Kaddisha responsabila cu ingrijirea corpului dupa moarte. Daca exista asa ceva in comunitate, membrii acesteia trebuie chemati cand are loc un deces in familie. Chevra Kaddisha este responsabila cu Tahara sau curatirea corpului, un act de purificare religioasa, care consta in spalarea corpului intr-un mod respectuos si in a spune rugaciuni pentru iertarea pacatelor mortului.

Un comentariu la „Casa Kaddish – Municipiul Moinești”

  1. Obiectivul turistic care ar fi trebuit prezentat era Cimitirul Evreiesc care se află în spatele „Casei Kaddish”. Sunt foarte puțini (spre deloc) care cunosc acest termen (Casa Kaddish) pe care l-ați prezentat d-voastră, pentru că nu este folosit. Cei care ajung aici vin pentru a vizita cimitirul și ar fi fost interesați de istoria ecestuia.

    Răspunde

Lasă un comentariu